Dankzij de financile onderzoekers van de Federale Politie loont de misdaad niet meer!
Fraudebestrijding, dat is de hoofdtaak van de financile onderzoekers van de Federale Gerechtelijke Politie. Samen met je collega''s bestrijd je het witwassen van geld en zware financile criminaliteit, zowel op sociaal, fiscaal als economisch vlak.
Goochel je met cijfers en balansen? Ben je genteresseerd in bitcoins, buitenlandse valuta, NFTs ? Heeft de sociale wetgeving geen geheimen voor jou? Wil je betekenis geven aan je carrire? Kom dan bij ons werken!
Er wordt een online infosessie georganiseerd op 15/02/2025. Schrijf je in via deze link:https://jobpol.be/nl/evenementen/online-infosessie-financieel-onderzoeker
Functiebeschrijving:
Jouw opdracht als financieel onderzoeker binnen de Federale Gerechtelijke Politie: bestrijden van de sociale, fiscale, economische en financile criminaliteit.
Als lid van de Financial Crime Unit leid je je eigen onderzoeken en bied je ook ondersteuning aan andere diensten voor het financile aspect van hun dossiers.
Inbeslagnames van cash, doorverkoop van onroerend goed of van luxegoederen, vereffeningen van schijnvennootschappen, strijd tegen het witwassen van geld, opsporen van bankrekeningen of offshore vennootschappen enzovoort: je valt de georganiseerde misdaad rechtstreeks aan waar het pijn doet, namelijk in de portemonnee.
Solliciteer nu en sluit je aan bij teams van gepassioneerde collegas waar je je vaardigheden kan ontwikkelen terwijl je opdrachten uitvoert die belangrijker zijn dan ooit.
Werkplek:
We werven financile onderzoekers aan in het hele land: Brussel, Nijvel, Charleroi, Namen, Luik, Eupen, Luxemburg, Leuven, Gent, West-Vlaanderen, Antwerpen en Hasselt.
Bijzonderheden van de functie:
De functie van financieel onderzoeker bij de Federale Politie is een operationele functie, wat ook wel een job in uniform wordt genoemd, ook al draag je in werkelijkheid enkel een politiearmband tijdens operaties. Een operationele functie houdt ook in dat je een opleiding van 14 maanden moet volgen aan de Nationale Politieacademie. Tijdens die 14 maanden word je betaald.
Deze opleiding is niet hetzelfde als de opleidingen voor andere hoofdinspecteurs. Het is een specifieke opleiding voor mensen die in een gespecialiseerd domein zullen werken zoals de economische en financile criminaliteit (EcoFin). Hierdoor kan je de nodige politiecompetenties verwerven die je voor je functie als gespecialiseerd onderzoeker nodig hebt. Je bent dus vrijgesteld van een reeks onderwerpen die geen directe link hebben met je toekomstige job. Zo moet je bijvoorbeeld geen ordehandhaving of verkeer doen.
Voorwaarden om te kunnen solliciteren:
- De Belgische nationaliteit bezitten
- Burgerlijke en politieke rechten genieten
- Een diploma of inschrijvingsbewijs voor laatstejaarsstudenten is vereist::
- Andere diplomas (bachelor of master) kunnen eventueel in aanmerking komen. Dit wordt geval per geval bekeken.
Waarom bij de politie komen werken?
De Federale Politie biedt het volgende aan:
Meer info: https://jobpol.be/nl/jobs-in-uniform/hoofdinspecteur/specialisatie